CO2 meter verplicht op scholen

maandag 14 maart 2022

Het is erg belangrijk om voldoende ventilatie en frisse lucht te hebben in publieke ruimtes, vooral in de coronatijd. Gezien het corona virus niet verdwenen is, blijft goed ventileren het advies. Een CO2 meter is nu zelfs verplicht op scholen. Deze CO2 meters hebben wij in ons assortiment.

Hoe ventileer je een ruimte op de juiste manier?

  • Op tijd ventileren. Dit zorgt ervoor dat de lucht gedurende de dag een paar keer wordt ververst. Het verversen van de lucht zorgt voor een gezond binnenklimaat en dus de gezondheid van de personen in die ruimte.
  • Een CO2 meter aanschaffen. Een CO2-meter helpt om te bepalen of er geventileerd moet worden. Deze meter geeft aan wanneer de luchtkwaliteit daalt.

Ventilatie op scholen

Door het ministerie is besloten dat elk klaslokaal een CO2-meter moet krijgen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt voor de aanschaf 17 miljoen euro beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de meter aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet de sensor een hoogwaardige NDIR-sensor bevatten. Deze sensor zorgt voor een nauwkeurige meting. Daarnaast dient de opgemeten data een jaar lang bewaart te kunnen worden. De subsidieregeling voor het verbeteren van ventilatie in de scholen wordt is verlengd.  Schoolbesturen kunnen nog tot en met 30 april 2022 via hun gemeentesubsidie aanvragen.

Ons assortiment CO2 meters:

De AirTeq meter voldoet aan de subsidieregeling voor scholen.

– 1404285 CO2-detector AirTeq Touch Base

Geschikt voor algemeen gebruik:

– 1398806 CO2-detector Brennenstuhl

– 1403875 CO2-detector Hama Safe

Afbeelding Airteq 2