Hoe bereken je de total cost of ownership van jouw printer of multifunctional?

woensdag 1 juli 2020

De ‘total cost of ownership’ (TCO) is, in het kort, wat een printer of multifunctional jouw bedrijf gedurende de gehele levensduur werkelijk kost. Houd niet alleen rekening met de aanschaf- en installatiekosten van de machine, maar ook met de gebruiks- en onderhoudskosten van de machine gedurende de volledige periode waarin je verwacht deze te gaan gebruiken.

Welke factoren hebben invloed?
Er zijn veel factoren die de TCO van een printer kunnen beïnvloeden, zoals:
• Kosten en opbrengst van verbruiksmaterialen (bijv. toner)
• Stroomverbruik
• Papierverbruik
• Onderhoudskosten
• Mate van tussenkomst van de gebruiker

Hoe gaat het nu?
Wij merken vaak dat men niet verder kijkt dan de aanschafprijs. De aankoop van een goedkopere machine ziet er dan weliswaar goed uit in het verslag over jouw investeringsuitgaven, maar in feite zadel je jouw bedrijf mogelijk op met hoge bedrijfskosten, tijdverspillende tussenkomst van de gebruikers en een grote hoeveelheid kantoorafval dat schadelijk is voor het milieu.

Door die ene beslissing heeft jouw bedrijf mogelijk veel meer kosten dan je voor ogen had.

Voorkomen is beter dan genezen
Voorkom dat jouw bedrijf jarenlang onnodige uitgaven moet doen door één belangrijke vraag te stellen voordat je een nieuwe machine aanschaft: wat is de ‘total cost of ownership’?

Door de TCO van de printer te berekenen voordat je overgaat tot de aankoop, krijg je een duidelijk beeld van de volledige financiële impact die deze machine heeft op jouw bedrijfsresultaat. Je kunt zodoende onnodige uitgaven voorzien voordat jij je vastlegt voor langere termijn.

Benieuwd naar de TCO van jullie huidige apparatuur of advies voor nieuwe apparatuur?
Neem contact op met ons! Onze expertise met wereldmerken op het gebied van kopieer-, print en scanapparatuur en het optimaliseren van documentstromen waarbij we veel aandacht besteden aan TCO (Total Cost of Ownership).

Op het gebied van print-, scan- en document-oplossingen ben je dus aan het juiste adres bij Martin Cuypers BV.

Vul onderstaand formulier in, wij nemen contact met jou op en gaan aan de slag met jullie TCO.

 

Total Cost of Ownership