De groene voorjaarsschoonmaak

voor op kantoor

Poetsen is voor velen geen favoriet klusje. Maar als de lente eraan komt en de dagen weer wat langer worden, krijgen veel mensen de kriebels en moet er grondig worden schoongemaakt. Weg met al dat stof, vuile bureaus en ramen vol strepen. Op naar de voorjaarsschoonmaak! 
Maar hoe doe je dit op een verantwoorde manier? In veel schoonmaakproducten zitten namelijk schadelijke stoffen die slecht zijn voor het milieu. Ook is het gebruik van water een grote aanslag op onze watervoorraad. Wij nemen je graag mee op een groene(re) schoonmaakreis!

 

Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen
Als jij aan de grote schoonmaak begint, dan pak je vaak zonder erover na te denken, de eerste de beste allesreiniger. Maar dat kan anders! Het meest duurzame alternatief is natuurlijk om geen schoonmaakmiddelen te gebruiken. Maar soms kun je wel wat extra hulp ge­bruiken om alles weer blinkend schoon te krijgen. Er be­ staan veel schoonmaakproducten die het milieu zo min mogelijk belasten, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld natuurlijke producten als groene zeep of soda gebruiken. Je kunt zelfs citroen inzetten om je bureau mee schoon te maken! Behalve deze natuurlijke schoonmaakmiddelen, zijn er gelukkig steeds meer fabrikanten die hun producten duurzamer maken. Ecologische schoonmaakmiddelen zijn beter voor jou en de natuur!

Duurzame tips
Met een paar simpele tips draag jij tijdens de poetsbeurt jouw steentje bij!

    • Houd je aan de aanbevolen dosering die op de fles van het schoonmaakproduct staat. Veel mensen gooien namelijk te veel allesreiniger in de emmer. Zonde, dat is echt niet nodig! Behalve dat je minder schadelijke stoffen gebruikt, gaat de fles langer mee en gooi je minder afval weg;
    • Gebruik je graag microvezeldoekjes? Dan heb je bij simpele klusjes als het schoonmaken van je bureau geen allesreiniger nodig. Dit bespaart je geld en is ook nog eens beter voor het milieu. Goed bezig dus!
    • Ben je klaar met poetsen en wil je je emmer leeg­ gooien? Doe dit nooit in de tuin of op straat maar gewoon in de afvoer.
  •  
    • Het gebruik van warm water is erg belastend voor het milieu. Om schoon te maken hoeft die emmer echt niet helemaal vol.

Zoek je alle facilitaire producten voor de groene voorjaarsschoonmaak?

TOP