Drink goed, dat werkt beter!

Lees hier tips en tricks

7 Tips om meer te drinken!

Een persoon moet per dag ca. 1,5 tot 2 liter vocht drinken. Dit is namelijk essentieel voor het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam en voor het regelen van de juiste lichaamstemperatuur. Met deze tips zorg je ervoor dat je op een dag onbewust meer drinkt!


TIP 1  De flessentruck
Neem iedere ochtend een fles van 1,5 liter mee naar je werk en zet deze voor je neer. Deze fles is op het einde van de dag gegarandeerd op!

TIP 2  Zorg voor routine
Het is bij drinken goed om een routine te hebben, net zoals bij alles. Denk er bij iedere keer dat je vocht verloren bent na om te drinken. Dit begint dus al na het slapen. Je verliest tijdens het slapen namelijk veel vocht. Maar uiteraard ook na een toiletbezoek, sporten en een wandeltocht.

TIP 3  Drink op kamertemperatuur
Wist jij al dat drinken op kamertemperatuur door het lichaam beter wordt opgenomen? Het is daarom verstandig om je drankje op kamertemperatuur te drinken. Je maakt het jezelf hiermee makkelijker om genoeg te drinken.

TIP 4  Bijhouden hoeveel je drinkt
Heb je al eens in de gaten gehouden hoeveel je nu daadwerkelijk op een dag drinkt? Probeer eens een manier te vinden hoe je bij kunt houden hoeveel je drinkt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een app of een notitieboekje. Je krijgt dan een beter inzicht en dan weet je ook hoeveel je nog moet drinken om de 1,5 a 2 liter te halen.

TIP 5  Voeding waar je dorst van krijgt
Een effectieve en makkelijke manier om meer te drinken: eet voedingsmiddelen waar je vanzelf meer dorst van krijgt. Zoals pittige of erg droge voeding.

TIP 6  Wissel het af
De hele dag hetzelfde drinken zorgt ervoor dat je minder tot je neemt. Dit komt doordat je het dan vanzelf ook minder lekker vindt. Het variëren van drinken zorgt ervoor dat je iedere keer opnieuw wordt getriggerd om te drinken. Voeg eens wat munt of citroen toe aan je water, of ga voor een heerlijke kop thee met een smaakje. 

TIP 7  Neem soep als lunch
Soep bevat veel water. Dit zorgt ervoor dat je hydrateert terwijl je eet. Er zijn ook veel soepen die vaak goede voedingsstoffen bevatten en gezond zijn om te eten. Twee voordelen in een!

Martin Cuypers helpt je bij de bewustwording van je houding tijdens de werkdag. dit valt samen met gezond, efficiënt en met plezier werken. Vraag ons om meer tips voor een gezonde werkdag.

 

Wij geven je graag tips en advies over hoe een gezonde en vitale werkdag eruit kan zien.

TOP