Back to work

Een frisse start

Nu het weekend voorbij is, is het moment aangebroken om met een frisse start het werk weer op te pakken. De eerste werkdag is altijd even wennen, maar voor je het weet zit je weer in het ritme. Het is fijn om op een efficiënte manier te beginnen. Wil jij ook een frisse start maken met je werk? In dit artikel lees je hoe je dit aanpakt.

Een opgeruimd begin

Is jouw bureau vaak een rommeltje? Tijd om daar verandering in te brengen! Uit onderzoek blijkt dat je beter werkt en je productiviteit omhoog gaat, wanneer je bureau overzichtelijk is. Je bent al snel wat tijd kwijt aan het zoeken naar dingen op je bureau of je raakt afgeleid. Creëer daarom een overzichtelijk bureau.

Op deze manier ontstaat er ruimte om de boel op te leuken. Zet bijvoorbeeld een mooie plant of leuke foto’s op je bureau. Daar krijg je weer nieuwe energie van.

Gezond eetpatroon
Tijdens de vakantie eet je vaak wat ongezonder dan wanneer je werkt. Dat is natuurlijk heerlijk, maar bij een frisse start hoort ook het oppakken van een gezond eetpatroon. Probeer op je werkdag meer fruit te eten en sla de vette hap uit de kantine voorlopig over.

Als tussendoortje zijn snoeptomaatjes of crackers met avocado een goede optie. Ook is het belangrijk om voldoende te drinken voor een goede hydratatie. Drink daarom veel water en thee. Plan af en toe een geniet­ momentje in met een minder gezond product, dan is het makkelijker vol te houden.

Terug in het werkritme met handige producten
Om fijn aan de slag te gaan, zijn er genoeg producten om je op weg te helpen. Gebruik een deskplanner om overzicht te creëren in je taken voor die week. Dit geeft structuur en helpt de productiviteit te verhogen. Daarnaast is het prettig als er genoeg inkt in de printer zit, zodat je zorgeloos documenten kunt printen. Ook is het nuttig om gebruik te maken van notitieblokken of post­-its. Zo kun je snel ideeën of belangrijke punten noteren tijdens vergaderingen of telefoongesprekken.

Artikelen nodig voor een rustige start? Ga naar onze webshop

TOP