Energie besparen op het kantoor

Waar moet je beginnen?

Poeh, op kantoor en ook thuis gaat de verwarming een tikkie lager deze winter. Met onze tips blijf jij de komende maanden tijdens je werk toch lekker warm. En je bespaart meteen op energiekosten!

Deze tips zijn voor de thuiswerkers

Houd de kou buiten en de warmte binnen
Het is natuurlijk altijd al slim geweest om je huis goed te isoleren, maar de voordelen hiervan zijn groter dan ooit tevoren. Kijk ook goed naar kleine stappen, want deze hebben vaak een groots effect. Het plaatsen van speciale folie op je raam en achter je verwarming, het dichtmaken van naden en kieren en het plaatsen van tochtstrips tussen ramen en deuren is zo gepiept.

Zorg voor warme voeten
Bij kou vermindert het lichaam de bloedtoevoer naar je voeten. Door je voeten warm te houden met dikke sokken, pantoffels of gevoerde schoenen verlies je minder warmte. Daarnaast doet een lekker kleedje, tapijt of vloerbedekking onder je voeten ook wonderen. Dit voelt warmer aan dan hout of steen.

Neem een kat (op schoot)
Katteneigenaren zullen dit vast herkennen: de kat die tijdens het thuiswerken op de meest onhandige momenten probeert om op het toetsenbord van je laptop te gaan liggen. Kijk eens of hij op je schoot wil gaan liggen, hopelijk valt ‘ie daar in slaap. Zo heb je een eigen persoonlijke kruikje.

Deze energie tips zijn voor de kantoorwerkers

Drink iets warms
Warme dranken zorgen ervoor dat je lichaam tijdens het stilzitten op temperatuur blijft. Als je een goede thermoskan gebruikt, drink je meer en blijft je favoriete drankje uren warm. Warm je handen aan je thermoskan of aan je kop thee, soep of warme chocomel. Warm van binnen is warm van buiten!

Kleed je warm
Draag niet alleen warme sokken, maar ook meerdere laagjes kleding over elkaar. Zo kun je je makkelijk aanpassen aan verschillende temperaturen, aan de warmte op je werkplek en de kou buiten. Draag een vest dat je snel even aan en uit kunt doen of neem een grote, warme sjaal mee.

Beweeg regelmatig
Zit je lang stil, dan koelt je lichaam snel af. Beweeg elk uur in ieder geval vijf minuten. Haal een warme kop koffie, ruim even snel je werkplek op of doe een paar jumping-jacks. Liever niet naar buiten tijdens de pauze als het koud is? Toch gaan! Kleed je goed aan en stap even stevig door. Dit geeft energie voor de rest van de dag en ... eenmaal weer binnen, vind je het daar een stuk warmer ;-)

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op.

TOP