Tijd voor de winterschoonmaak!

Lees hier tips en tricks

Wie dacht dat alleen het voorjaar het uitgelezen moment is voor een grote schoonmaak heeft het mis. Alle seizoenswisselingen lenen zich er uitstekend voor om eens grondig aan de slag te gaan. Want een opgeruimd kantoor is een opgeruimd hoofd! Wij geven je een aantal tips voor het plannen van de perfecte winterschoonmaak, zodat jouw werkplek binnen de kortste keren weer fris en fruitig is.

De werkomgeving

De werkplek

Dit is dé plek waar je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt, wel zo fijn dus als het hier schoon is. Begin bij je bureau en gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt, denk hierbij aan pennen die leeg zijn, volle notitieblokjes en de stapel met papier die er al maanden ligt. Vergeet daarbij ook je brievenbak en bureaulades niet grondig uit te zoeken. En als je dan toch alles leeg hebt, haal er dan gelijk even een sopje overheen. Werkt wel zo fris.

De computer

Bij jouw werkomgeving hoort niet alleen je bureau en de kasten, maar ook zeker de computer. Het is aan te raden ook die een paar keer per jaar op te schonen. Zorg ten eerste voor een opgeruimd bureaublad. Staat deze helemaal vol met afbeeldingen en documenten? Sorteer het dan en plaats het in mapjes. Verwijder tevens programma’s en apps die je niet gebruikt, dit staat ook weer een stuk opgeruimder. Een tip voor je mailbox is bijvoorbeeld het aanmaken van een map ‘Archief’. Hier stop je alles in dat bewaard moet blijven maar je op dit moment niet meer nodig hebt. Opgeruimd staat netjes!

Niet vergeten!

Vergeet de thuiswerkplek niet

Tegenwoordig werken ook veel mensen (deels) thuis. Belangrijk dus om ook hier een winterschoonmaak te doen en te zorgen voor een opgeruimde werkomgeving. Er wordt namelijk weinig aandacht besteed aan het goed schoonmaken van je thuiswerkplek. Waar dit op je werk iedere week netjes door de schoonmaakster wordt gedaan,

En hierdoor is de thuiswerkplek een bron van bacteriën. Pas de bovenstaande tips dus ook bij jouw thuiswerkplek toe! En vergeet ook niet om af en toe de werklaptop schoon te maken. Ook die wordt snel vergeten. is jouw thuiswerkplek vaak net dat zolder- kamertje of washok dat vergeten wordt in de wekelijkse schoonmaakronde.

Ga samen aan de slag

Het is toch veel leuker om samen schoon te maken dan in je uppie? Plan samen met je collega’s een moment in om even goed de bezem erdoorheen te halen. Vergeet daarbij niet om de kasten en ladeblokken leeg te halen en deze van binnen en buiten goed schoon te maken. Wedden dat je een hoop spullen tegenkomt die je al langer kwijt was of die eigenlijk nooit worden gebruikt? Ook de bureaustoel is een veel vergeten object, terwijl het juist iets is waar je iedere dag op zit en veel stof en huidschilfers aantrekt. Haal de poetslap hier even goed overheen en stofzuig de zitting en rugleuning. Dan ben je klaar voor de winterse maanden!

Zoek je alle spullen om jouw werkplek volledig schoon te maken?

TOP