Alles wat jij moet weten over tussendoortjes

Hartig? Zoet? Gezond?

We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is, maar het is ook helemaal niet erg om zo af en toe wat lekkers te pakken. Tussendoortjes zijn daarom ideaal voor iedereen om die lekkere trek te stillen. Bij tussendoortjes denken we vaak aan ongezonde snacks, maar er zijn ook gezondere opties. Toch liever een koekje of stuk chocolade? Ook dat is niet erg, zolang je het maar afwisselt met gezonde alternatieven. Het is daarom zeker de moeite waard om tussendoortjes aan je dagelijkse voedingspatroon toe te voegen. Wij sommen de voordelen van het nemen van tussen­doortjes graag voor je op.

Tussendoortjes:

Zijn gemakkelijk mee te nemen
Tussendoortjes zijn dé perfecte oplossing als je een druk leven hebt. Van je werk of school tot allerlei activiteiten buiten je werk- of school­uren. Het hebben van een druk leven maakt het moeilijker om goed te ­ blijven eten. Zo kan je een tussen­doortje makkelijk meenemen in de auto, naar werk of naar school. Hiernaast nemen tussendoortjes weinig plaats in.

Bevorderen je sportiviteit
Op een lege maag sporten is niet heel aangenaam. Tussendoortjes geven je veel kracht voor in de sportschool. Dankzij een klein tussendoortje met voldoende calorieën, eiwitten en koolhydraten kan je beter presteren. Een tussendoortje ná de training zorgt er juist weer voor dat je spieren zich kunnen herstellen. Dit komt je vooruitgang in de sportschool alleen maar ten goede!

Geven je energie
Het grootste voordeel van een tussendoortje is dat het je bloedsuikerspiegel in balans houdt. Na de lunch kan het zijn dat je een aantal uur later een energiedip krijgt. Ook voor jou is dit vast herkenbaar. Tijd dus om jouw lichaam te voeden om die laatste uurtjes op werk goed door te komen. Natuurlijk is niet ieder tussendoortje bevorderlijk voor je energie. De gezondste tussendoortjes om een energiedip te bestrijden zijn: bananen, tussendoortjes met zaden of noten, een energiereep en groene groenten. Maar het is natuurlijk helemaal niet erg om af en toe een ongezondere keuze te maken. Want ook een stroopwafel of een reep chocola helpen je tegen een energiedip. Wist je bovendien dat pure chocolade helemaal nog niet zo ongezond is? Dit komt door de anti­oxidanten in de cacao.

Stillen de honger
Tussendoortjes zorgen ervoor dat je de ongelofelijke trek kunt stillen. Kies je voor iets gezond zoals fruit óf heb je juist zin in iets lekkers? De keuze is reuze om je acute honger te stillen. Een appel werkt natuurlijk goed om je honger te stillen, maar ook een stroopwafel of een hartige snack als een klein zakje chips of popcorn nemen de ergste trek weg! En het is zeker niet erg om af en toe de iets ongezondere keuze te maken.

Bevatten veel voedingstoffen
Ieder tussendoortje bevat weer andere voedingstoffen. Zo bevat een stuk fruit veel vitamine C, een eiwitreep bevat eiwitten die zorgen voor de opbouw van je spieren en snoep bevat juist weer veel koolhydraten en suikers die je energie geven. Welk tussendoortje is jouw favoriet?

Wij kunnen dagelijks zorgen voor gezonde tussendoortjes voor jouw medewerkers. Een keertje over babbelen?

TOP