Vier redenen waarom een papieren agenda onmisbaar is!

1, 2, 3, 4

De papieren agenda: de een kan niet zonder, de ander vindt de digitale agenda een prima uitkomst. Waar we vroeger naar de winkel renden om de mooiste agenda voor het nieuwe schooljaar uit te zoeken, zie je tegenwoordig steeds minder papieren agenda’s.

Zonde! Als het ons vraagt is het een blijvertje. Lees hieronder waarom een klassieke agenda onmisbaar is!

Ruimte voor persoonlijkheid en creativiteit
Door met de hand te schrijven wordt jouw creativiteit gestimuleerd. Schrijven prikkelt namelijk je hersenen. Ook orden je jouw gedachten terwijl je schrijft. Verzamel alle mooie quotes die je tegenkomt en plak die leuke vakantiefoto’s in je agenda. Gebruik gekleurde markers in opvallende kleuren om belangrijke afspraken op te laten vallen. Je mag krabbelen waar je wilt. Dit maakt jouw agenda uniek!

Schrijven op papier betekent beter onthouden
Wist je dat het goed is voor je concentratievermogen om regelmatig te schrijven? Je traint er niet alleen je concentratie mee, ook is het een goede workout voor jouw geheugen! Omdat schrijven langer duurt dan typen, sla je beter op wat je schrijft. Ook zorg je door te schrijven ervoor dat jouw handschrift leesbaar blijft.

Creëer een beter overzicht
In jouw fysieke agenda zie je in één oogopslag wat jouw planning is voor de komende week. In veel agenda’s zitten extra tools om je werk en leven te organiseren. Hierin vind je agendabladen voor onder andere notities, uitgaven en inkomsten en boodschappenlijstjes. Papier geeft overzicht omdat je snel door de bladzijdes heen kan bladeren. Dat geeft rust in je hoofd.

Ervaar het geluksgevoel van een mooie agenda en een boek vol herinneringen
Stiekem is het toch wel genieten geblazen om een mooie agenda te hebben. Je kunt er al je to-do-lijstjes en aantekeningen in kwijt. Wanneer je aan het einde van het jaar door je agenda bladert, heb je een boek vol herinneringen van alle belangrijke momenten van het afgelopen jaar.

Benieuwd naar ons agenda aanbod?

TOP