Work hard, play harder

spellen voor op het kantoor

Hard werken, maar ook af en toe tijd vrijmaken om te ontspannen: dat is Work hard, play hard! Zorg ook op kantoor regelmatig voor de nodige afleiding. Zo blijf je scherp en creatief! Voor veel spelletjes heb je alleen pen en papier nodig, wel zo handig! Werk je vanuit huis? Dan hebben we ook leuke virtuele spelletjes voor je.

Galgje
Deze klassieker kunnen we natuurlijk niet overslaan in dit rijtje. De ene speler verzint een geheim woord en de ander moet deze raden door elke beurt een letter te noemen. Iedere keer wanneer er verkeerd gegokt is, wordt een stukje van de galg opgebouwd. Als de galg helemaal is opgebouwd, zijn de kansen vergeven.

Pictionary
Schrijf een aantal woorden op papiertjes, die makkelijk te tekenen zijn. Vouw deze papiertjes dicht en doe ze in een kom. Vervolgens trek je om de beurt een papiertje en probeer je het woord dat erop staat na te tekenen. Hiervoor heb je 30 seconden. Raad de ander het woord binnen de tijd? Dan krijg je een punt.

Mikado
Pak een stapel potloden in je hand en laat deze voorzichtig vallen boven een tafel. Om de beurt moet je proberen om een potlood te pakken, zonder de andere potloden te bewegen. Wie de meeste potloden heeft verzameld, wint!

(Online) Steen papier schaar toernooi
Dit bekende spel speel je ook eenvoudig online als jij en je collega's thuiswerken. Zet je camera aan, roep steen, papier, schaar en beeld een van deze voorwerpen uit. Steen wint van schaar, schaar wint van papier en papier wint van steen. Handig om samen prioriteiten te stellen.

Kamertje verhuren
Het doel is om zoveel mogelijk vakjes, oftewel kamertjes, te veroveren. Je kunt hiervoor het beste geruit papier gebruiken. Iedere beurt mag je verticaal of horizontaal een streepje zetten. Maak je een vierkantje compleet? Dan is dat jouw kamer. Het is slim om je voorletter in het vakje te zetten. Zo onthoud je precies hoeveel kamers iedereen heeft!

(Online) pubquiz
Vrijdagmiddagborrel, maar je werkt vanuit huis? Maak een leuke pubquiz! Er zijn aller­ hande (gratis) tools om een leuke quiz te maken. Denk aan Kahoot en Google Forms, maar ook met Powerpoint kun je een leuke quiz maken. Gaan jullie elkaars favoriete muziek raden? Wie weet het meest van duurzaamheid? Of nemen jullie elkaars werkgewoonten op de hak? Houd het leuk en gezellig en draag bij aan de teamsfeer. Have fun!

Benieuwd naar meer spellen voor op het werk? Kijk in onze webshop

TOP